Laodumin

Matolcsy nem nyilatkozik

2013.03.25. 20:59 | Laodumin | 3 komment

Az alkotmánymódosítás aláírását már korábban bejelentő Scmitt-örökös hivatalosan is szignálta a Fidesz kétharmada által előállított az Alaptörvény brand alatt futó tisztálkodási, higiéniai és egészségügyi sokrétegű papírköteget. A reklámiparban egyébként ha megbukik egy termék, gyakran engedik kifutni a piacról, de a Fidesz terméke negyedjére is -és valószínűleg majd ötödjére is- nekifut az alkotmányozó piac üres bazárjainak, hogy kielégítsék az alkotmányra éhező tömegek étvágyát. Ha már nagy keresztényi lelkületüktől fűtve egészen az Úristen trónjáig emelték az élelmiszerek áfáját, és emelték az inflációt, akkor itt volt az ideje egy szociálisan érzékeny vállalkozásba fogni.

Az a tény persze ne riasszon el senkit, hogy a német óvodákba és óvodákból iskolákba kerülő bajor parasztgyerekek, vagy az alpesi Milka tehénnel fogócskázó Regős von Bendegúzok sikeresebben megtanulják a magyar Alaptörvény visszásságait, mint Matolcsy a gazdasági tündérmese és a gazdasági terrorizmus között fennálló jelentős számtani különbséget.

A jegybankelnöki pozícióig bukó gazdasági antikrisztus, kicsit úgy érezheti magát, mint VIII. Henrik egyik leendő ágyasa. Vagyis azzal a tökéletes nyugalommal készülhet a majdani fővesztésre, hogy bizonyos biológiai, fejlődési okokból kifolyólag képtelen megfelelni ura akaratának, de míg eljön bukásának az ideje, addig a magyar pénztornyokon tarthatja -legalább az egyik- szemét. Matolcsy sajtóval szembeni idegenkedése bizonyos értelemben érthető: királya még miniszterkorában pallosjogot formált rajta, vagyis innentől kezdődően bármilyen sikertelenség is éri az egész magyar gazdaságot, az a továbbiakban nem Orbán Viktor, hanem hűséges ágyasának, Matolcsynak lesz a bukása. Ő pedig inkább hallgat, semmint, hogy taknyos újságírók, és taknyos szakemberek két wc használat között széthugyozzák ezt az ígéretesnek nem, de legalább megalapozatlannak mutatkozó jegybanki politikát.

Végül, Matolcsy egyértelműen jelezte, amikor nekikezdett minden szakembert kihajítani a forradalmi jegybankból: ő az Orbán Viktor név alatt futó magyar nép nevében végzi politikai tisztogató tevékenységét. Ő egy politikai komisszár, nem egyéb.

A bejegyzés trackback címe:

https://laodumin.blog.hu/api/trackback/id/tr955171390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miamao 2013.03.26. 09:29:52

Jobb is hogy nem nyilatkozik eddig minden megszólalása utan esett a forint. Végül is azzal hogy magara zarja az mnb ajtajat csak beismeri hogy egy zárt intézetben a helye.
De lassan egész orbaniara ki lehet tenni: lipotmezo zárt osztály. Es mi is bolondok vagyunk hogy hagyjuk ezeket a duhongobe valókat uralkodni rajtunk. Ma szégyen magyarnak lenni az elit miatt beleértve a toketlens ellenzéket is.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.26. 14:08:18

"Ő egy politikai komisszár, nem egyéb."

Sose volt más!

mitmiért? 2013.03.29. 20:52:59

Nagyon találó es vicces totál egyetértek az utolsó mondat kivételével mely így hangzik helyesen: ő is futóbolond, mint gazdája. Úgyhogy fussanak má..
süti beállítások módosítása