Laodumin

Változások az Újszínházban?

2013.05.16. 13:05 | Laodumin | 2 komment

Miután a Dörnerék által vezetett színházban a termeszek -és egyéb rágcsálók- száma jelentős mértékben meghaladta a nézőközönségét -ebben kétségtelenül szerepe van az új adózási rendszernek, amely szaporodásra sarkallja az említett állatfajtákat-, Tarlós főpolgármester úr kilátásba helyezte Alföldi Róbert áthelyezését az Újszínház élére. Azon kívül, hogy az Újszínház jobboldali, konzervatív értékeket kívánt képviselni -mert ugye művészi értéket nem tud- legfeljebb termeszvárként képes funkcionálni a nemzeti értékek rendszerében.

Ne lepődjünk meg, ha következő alkalommal ráaggatnak egy molinót azzal a szöveggel, hogy: Itt, hamarosan Nemzeti Dohánybolt nyílik. Alföldi meg lassan eljuthat odáig, hogy meghívót kap Fekete Györgytől az MMA-ba! (Ez nem elégtétel, inkább büntetés.)

Alföldi besározása egy három éve tartó, amolyan jobboldali, konzervatív értékekkel átitatott manőver volt a művészvilág legalján elhelyezkedő úriemberek vezetésével, akik annak egésze ellen hirdettek keresztes hadjáratot. A Fidesz-Jobbik szellemi koalícióban ülő öltönyös kiskacsák -akik színházba legfeljebb pössenteni járnak- olyan átszellemülten engedték szabadjára a művészvilág ellen fellépő stadion szökevényeket, hogy Európa értelmesebbik része elképedve nézte végig az egészet. Nem baj, Alföldi lelépett, és Vidnyánszky felépíti a következő termeszvárat...

Azok után, hogy Alföldi Róbert és színházi társulata mellett felsorakozó emberek dübörgő tapsviharral honorálták az előadásokat -jegyet nem lehet kapni!- és a politikai agitáció ellenére kitartottak mellettük, egyértelműen jelzi, hogy a Fidesz-Jobbik szellemi koalíció kiskacsái elszenvedték legnagyobb vereségüket. Sem Európa, sem az USA, sem kommunista barátaink nem rúgtak akkorát ebbe a szellemiségbe, mint ez a társulat; jóllehet Dörnerék legalább ugyanekkorát rúgtak bele a színházi kultúrába.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://laodumin.blog.hu/api/trackback/id/tr895302988

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.05.16. 14:00:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bioLarzen 2013.05.16. 16:45:02

Na, ha van olyan terület, amivel ma Magyarországon nem lehet választásokat elveszteni, az a kultúra...

Sajna.

bio

Belize 2013.05.16. 17:01:12

@bioLarzenén ismerek olyat, aki 14 éve nem volt szavazni, de miután a nagy kedvencét (Alföldit) kirúgták, leszavaz bárkire aki nem fidesz
És pont Alföldi az, aki a tévés népszerűsége miatt kicsit nagyobb hírverést tud csinált, mint egy átlag kultúracsináló
süti beállítások módosítása