Laodumin

A médiademokrácia útvesztőiben

2013.04.13. 21:52 | Laodumin | 4 komment

Hazánkban a médiademokrácia fogalma a második Orbán-kormány ideje alatt született meg, amelynek lényege abban áll, hogy kiegyensúlyozott tájékoztatást biztosít a kormány saját emberein keresztül, saját embereiről, nem saját embereinek különböző formátumokban megjelenő sajtókiadványokban. Ernst Gelegs személyes hangvételű írása ellen ennek a médiademokráciának a szelleméhez megfelelően kelt ki magából a Médiáért és Tájékoztatásért Felelős Önkéntes Politikai Cenzorok Fideszes Székházvédő Szakszervezete, és igyekezett elhárítani a külföldről érkező kritikát.

Ezzel együtt kérem szépen Lázár úr bíróság elé citálja a tisztelt kommenttársadalom hét tagját, akik sérelmezték képviselő úr közúti balesete utáni testi épségét. Először is, a feljelentettek nevében szeretném követelni Selmeczi asszony sütijeit, és egyéb édes nyalánkságait, legalább emailben megcímezve az illetőknek. Másodszor, volt itt egy olyan rendszer, amikor el lehetett küldeni egy bizonyos Gyurcsányt a Duna irányába (erre sokan emlékszünk).

A jelenlegi médiademokrácia kereteit kihasználva engedje meg, hogy én elküldjem önt a Szauron nevezetű varázsló szeme alatt elterülő forró lávafolyam közepébe rózsákat szedni urának és parancsolójának. Hogy lefordítsam, a Fidesz médiademokrácia keretébe belefér BKV buszokon riogatni a jó népet a Gyurcsány-Bajnai kombóval, de a túlvilági szörnyeket felkészíteni a maga érkezésére már túllépi a határvonalat? A médiademokrácia csak a Fidesz morális világképét hivatott védeni, illetve közvetíteni a nagyérdemű állampolgárok felé? (Megjegyzem a választópolgárok felének okádhatnékja van az összes hazai politikustól, a többi is csak valami botrányos fétist elégít ki azzal, hogy önkéntesen az urnákhoz járul; a maradék meg 1000 km-en belül nem hajlandó megközelíteni a hazáját.)

Egyébként attól, hogy leírjuk, amit akarunk és közhírré tesszük, az kérem szépen nem szólásszabadság. Ahogy a Fidesz sem lesz attól demokratikus párt, hogy parlamenti keretek mögé bújtatja magát. Gelegs esete erre a példa...

A bejegyzés trackback címe:

https://laodumin.blog.hu/api/trackback/id/tr145221513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mitmiért? 2013.04.14. 15:10:04

Fidesz a médiában is csak az erő nyelven ért azaz mindenkit el kell nyomni es meg kell felemliteni. Oszt jónapot.
De dolgos népünk nem felejt !!!
Lesznek ők még foszto-képző es szitokszó. Mint ahogy az értelmesebb fele az országnak már igy is latja őket. Hiába a hazugság gyár, Hablatty művek, média túlsúly, béka menet.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.04.14. 20:28:48

uncsi már a hiszti....másoknak halálák kívánni még a liberális demokráciában sem menő...vagy ha valaki úgy gondolja,igen... akkor vállalja a következményeket, ja hogy beszari kis pöcsfilé? aki anonimságának biztosságában vagány?
hát így jártak.

Sir Galahad 2013.04.14. 21:52:22

"Egyébként attól, hogy leírjuk, amit akarunk és közhírré tesszük, az kérem szépen nem szólásszabadság." De az. Pont az a lényege. Nézz meg egy olyan országot, ahol nincs szólásszabadság, aztán nyiss ki egy Népszavát mondjuk, vagy olvass bele pár blogba, ahol megy a kormányellenes hiszti reggeltől estig és hasonlítsd össze a kettőt. Lehet sok mindenért bírálni az országvezetést, nem egy dolog miatt teljes joggal, de szólásszabadság, sajtószabadság van. Az, hogy Lézer János nehezen viseli a gyalázkodást (amúgy nem kéne, de ez csak a magánvéleményem), az más kategória.

hau 2013.04.15. 23:16:30

Bizony bizony. Az a rendszer amelyik "azonosito le!" jelszoval kuld rendort emberekre nem kivanhatja halalat egy masiknak? Egbekialto igazsagtalansag!!! Hat hogy lehet ez? Hat jogallam az ilyen? Nem, tenyleg nem, mert annak aki levetette az aonositot annak bortonben lenne a helye, inkabb oruljenek, hogy meg ez sem igazi jogallam.. Haborus bun, az volt az! Tudtak, hogy megvadul az osszes "bunko" ha leveszik a szakosarat (azonositot) roluk. Errol pofazzon a Barroso meg az itthoni szenilisebb reteg. Komolyan olyan bolhafing dolgokon legel a sok balos, hogy vicc!!
süti beállítások módosítása