Laodumin

Trianon és a NER

2013.06.04. 20:06 | Laodumin | 5 komment

Éppen az Összetartozás Napján esett a fejünkre ez a töméntelen mennyiségű esővíz, elmosva nem csak a gátakat, hanem az Orbán Viktor intelmeivel megírt Új Nemzeti Dal búsongó hangjegyeit. Egyébként annyi természeti katasztrófával szembesülünk a NER-ben, hogy az egymást követő események mögött lassan valami transzcendenciát kellene keresnünk; ha pedig transzcendencia, akkor Orbán Viktor!

A Felcsúti Nemzeti Dalt -ún. Összetartozás Dala- egyes beszámolók szerint Orbán Viktor akkor szavalta el először, amikor a székesfehérvári stadion lépcsőire kiállt, és a B-középbe gyűlt ifjú NER drukkerek azt kiabálták, hogy: Szabadítsuk ki az azeri baltás gyilkost. Aztán valami meggondolatlan úriember szabad sajtóért kiáltott, azóta őt bebetonozták az Alaptörvény talapzatába. Mások szerint akkor hangzott el először a Felcsúti Nemzeti Dal, amikor miniszterelnökünk Tokaj szőlő vesszein nektárt csepegtetett.

Mindegy is. Petőfi babérjaira törő miniszterelnökünk ismételten kitérdepelt magának egy nemzeti ünnepet, szabad utat engedve az irredenta kultusz perverz követőinek, egyúttal felszította nyugodt lelkű népünk bosszúra éhes vágyait. Mert ugye 93 évvel ezelőtt történelmi ballépéseink eredményeképpen elvesztettük barackfáinkat, meg a barackokat. Az teljesen mellékes, hogy jelenlegi gazdasági programunknak köszönhetően százezrek lépnek át Orbán Viktor lábtörlőjén, és intenek búcsút kicsiny hazánknak. A NER-nek sikerült békeidőben (?) kiűznie sok százezer magyart, remélhetőleg erről is majd egyszer megemlékezünk a közel jövőben.

De nekem mégis lenne egy kósza ötletem. Mi a fenéért nem lehet elhívni kis hazánkba -most figyeljenek- Románia, Szlovákia, Szerbia, Szlovénia, Ukrajna képviselőit és ha már a nyavalyás történelem ezt a sorsot rótta ki ránk, miért ne lehetne együtt ünnepelni? Miért ne kezdhetnénk mi a józan gondolkodást? De egyáltalán, hogy a fenébe jövünk mi ahhoz, hogy mi mondjuk meg külhonba szakadt magyarjainknak, hogy mit is jelent magyarnak lenni? Nekik ebben van 93 év tapasztalatuk. Nekünk mennyi is? 24?

A bejegyzés trackback címe:

https://laodumin.blog.hu/api/trackback/id/tr635344201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rwindx 2013.06.04. 23:19:19

Nos vannak akiknek ez ünnepnapot jelent, szemlátomást a poszter közéjük tartozik, és vannak akiknek ez inkább gyász.

Legalább elválik a szar a májtól.

P.Freddy 2013.06.04. 23:46:31

@Rwindx:

Ja, gyász.

Én se értettem, miafaszt akar ezen ünnepeltetni Orbán Viktor segghülye apparátusa egy idióta ízléstelen faszcsinálta tákolmány "nem kötelező, de erőssen ajánlott" közös óbégatással.

Meg lehet nézni: egyetlen normális iskola vagy igazgató nem vállalta fel névvel ennek a repedtsarkú bolsevista-fideszes ökörségnek a bármilyen minősítését, mert Orbán Viktor szervezete egyet azt tud: kibszni mindenkivel aki nem eléggé seggnyaló. És ehhez hatalmuk is megvan - még. A lámpavasig még kihúzhatják, bár az okosoabbak már tipliznek.

regress 2013.06.05. 06:27:55

fölösleges dolog a siránkozás,a gyász.ezt már nem lehet vissza csinálni.előre kell nézni,és korrekt kapcsolatot kellene folytatni a szomszédos országokkal.csak így lehet javítani az ott lakó magyarok helyzetén.a jelenlegi politika igen ártalmas

É2I 2013.06.05. 07:49:33

Bár szinte mindennel egyetértek, de azt a 93 évet át kellene gondolni. Ugyanis ezekben az országokban is volt cucilizmus és akkor együtt szívott az anyaországbeli a kisebbséggel.
Ugyanakkor az akkori diktátorok nem úgy hergelték egymás ellen a népeket, mint a mostaniak.

Ezt az "Új Nemzeti Dal" jelzőt meg kikérem magamnak, egy ilyen szarfaszú, potrohos futballista nekem nem mondja meg mit tartok annak és mikor, mit énekeljek.
Az kéréseit tartalékolja arra az időre, amikor választhat, hogy golyó vagy kötél.

Conchobar 2013.06.05. 08:16:57

"Mert ugye 93 évvel ezelőtt történelmi ballépéseink eredményeképpen elvesztettük barackfáinkat, meg a barackokat." - Csakhogy 93 évvel ezelőtt nem voltak ballépéseink. Legfeljebb egy: a Tisza-kormány hagyta magát rábeszélni a (világ)háborúban való részvételre. Rá kellett beszélnie a németeknek és osztrákoknak, ugyanis Magyarországnak nem voltak semmiféle területi követelései, vagy törekvései (már előzőleg se voltak, az egykori magyar hűbér Bosznia se kellett már) . Magyarország szomszédainak viszont voltak Magyarországgal szemben. A szomszédok haverjai győztek, és kirabolták Magyarországot (át vitt értelemben is, és valóságosan a román csapatok9. A trianoni béke egy igazságtalan béke. Balszerencsénkre az igazságosabb megoldást Hitler és Mussolini hozta (a bécsi döntésekkel). Ami meg a jelent és az irredentizmust illeti: egyetlen magára valamit is adó nép sem törődik belea szétszakítottságba, se a kínaiak Tajvan, Hongkong különállására, se a koreaiak, se a németek (NDK). Az albánok, kurdok és magyarok viszont egyelőre még elfogadják. Meg az oroszok is (bár az ő esetükben nem a szomszédban elé orosz kisebbséggel való egyesülés lehet a cél, hanem az egész szomszédság elnyelése kisebbségestől, többségestől)
süti beállítások módosítása