Laodumin

Ózdi Waterworld

2013.08.07. 06:03 | Laodumin | 118 komment

A magyar kormány ózdi tagozata illeszkedve Orbán miniszterelnök úr turisztikai, mezőgazdasági és szociálpolitikai elvárásaihoz, higiéniai illetve egészségügyi szabadságharcot hirdetett, amelynek keretén belül csökkentették (helyenként kiiktatták) a közkutak kapacitását.

Ha esetleg sikerülne kiterjeszteni országosan is ezt az elképzelést, aggodalmamnak szeretnék hangot adni, ugyanis víz híján félő, hogy a kormányban helyet foglaló Fideszesek és az ő szellemi kényeztetésükre fogadott, adókon hizlalt szellemi inkontinenciák képtelenek lesznek egy-egy elejtett mondat után tisztességesen szájat mosni. Mivel közeledik a választás, nyilván az ő esetükben a víz nem higiéniai, mint inkább pilátusi szükség. Másfelől az arab országokban régóta létező találmány az ún. oázis, amely a sivatagi népeket látja el vízzel, és még az aktuális beduinvezér is odasiet, ha a szükség úgy hozza. Tudniillik más nincsen. Ahogy néhány ózdinak sincsen más a kutakon kívül ebben a 21. századi gazdasági sivatagban, a "jobban teljesítő" Magyarországon.

A döntéshozók klimatizált helyiségben, nyilván ásványvizes pet palackok mellett vezették be ezt a jellemzően Fideszes logikát követő egészségügyi határozatot; nyíltan hadba szállva a higiéniával! Mert Magyarország a továbbiakban a 18. századi baktériumok országa kíván lenni, akarom mondani "vissza kell állítani az 1945 előtti állapotokat." Ez kétségkívül sikerült.

Arról nem is beszélve, hogy Ózdon (is) egyszerűbb a mély szegénységben élőkön spórolni, akik pancsolásaikkal valóságos strandhangulatot varázsoltak maguk köré, megrövidítve ezzel a Fidesz Városi Ózdi Strandot.

Hadd tegyek egy javaslatot, ha már a vízzel akarnak spórolni: ha a Fidesz szellemi csapját szűkítenék, egyrészt biztosan nem a vízen kellene spórolni; másrészt talán megélnénk, hogy a kutak üzembe vannak helyezve, hogy azok a kevesek, akik mégis inkább mosakodnának, akadálytalanul megtehessék. (Miközben, a halászgatyában plebejust játszó vezér egyik családtagjára kiírták a pályázatot, és a Közgép ott is nyert. Koccintsunk kútvízzel!)

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://laodumin.blog.hu/api/trackback/id/tr225448721

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Takaros portára vezet a slag a közkútról a Street View szerint 2013.08.07. 15:18:12

A Google kamerás autója érdekes képeket rögzített Ózdon a Mátyás király utca egyik udvara előtt. A Street View nem barátja a vízlopással a cigányokat vádoló ózdi polgármesternek. A felvétel itt készült. (Via 444.hu)

Trackback: Az ózdi polgármesternek kijárna a seggbe rúgás 2013.08.07. 15:16:56

Havonta és rászoruló háztartásonként átlag 2 köbméter víz vételezését sokallja, ami háztartásonként 1200, ellátott emberenként 150-300 forintjába kerül az önkormányzatnak. Emiatt korlátozták a vízhez jutást a legnagyobb nyári kánikulában. Az Origo sze...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fda 2013.08.07. 14:35:31

Kedves cikkíró

nyisd ki otthon az egyik csapodat, vezesd ki az utcára és hívd oda az ózdiakat. Csak hogy pancsolhassanak kicsit, mert ez jár. A költséggel ne törődj, az csak pénz.

Pan Modry 2013.08.07. 14:41:44

@fda:

kedves fda, meritsd le a bankszamladat es add oda szemelyesen felcsut polgarmesterenek vagy Simicskanak, igy megsporolhato a bohockodas a focistadionokkal.

na igen 2013.08.07. 14:43:16

@Pan Modry: látom nem tudsz ettől elszakadni
ha a fidesz lophat, akkor már legyen a víz is ingyen, ugye?

zavi 2013.08.07. 14:45:25

Kedves Feleim!! :-)

Ha már arról beszélünk, hogy jár - e magyar víz a magyar embernek akkor nagy itt a baj!!!!
Ahogy nem üvöltünk, hogy nem jó az ha a köz fizet a közterületen történő parkolásért, úgy nagyon nagy baj ha egyesek úgy gondolják bárki szomjan pusztulhat ebben az országban!!!!Ahogy furcsa az is, hogy nemre-fajra-bőrszínre-vallási meggyőződésre nem lehet embereket megkülönböztetni, de a dohányos ember mégis legyen kiközösítve bárhonnan, még ha a legtöbb járulékot is fizeti ennek az álszent rendszernek!Ha bírka módjára bólogatunk attól nem lesz jobb, de szeretnék én is 400 forintos kenyeret, 600 forintos benzint és minden méterért akarok fizetni amit megteszek a köz- / én vagyok a KÖZ???/ utakon akár gyalog is!
A parlamenti össznek STAND UP!!!!PLEASE! nem ide valók ha így ténykednek!!!

Pan Modry 2013.08.07. 14:46:16

@na igen:

Ne, se a fidesz ne lopjon, se a viz ne legyen ingyen. Csak epp elegge gusztustalan ez a vizdolog azok szajabol akik sokkal tobb penzzel megkarositjak az orszagot mint amennyit ezek a ciganyok 5000 ev alatt lecsapolnak abbol a kurva vizbol.

_most_ 2013.08.07. 14:46:16

@na igen: mondjuk tényleg elég ironikus, hogy miközben a fidesz 1000 milliárdokat lop az állami kasszából, egyeseket tényleg a pár milliós vízlopás zavar.

Yasashi Tanuki 2013.08.07. 14:49:29

Már évtizedekkel, évszázadokkal ezelőtt is korlátoztak közkutakat és zártak ki nem fizető fogyasztókat a közművek használatából. Mi ez a hirtelen fellángolt nosztalgia a kommunizmus felé amikor minden ingyen volt???
Aki segíteni szeretne a rászorulókon az hozzon létre alapítványt és gyűjtsön önkéntes adományokat a rászorulóknak: a piacgazdaságban ez így működik. Az hogy egy társadalmi rétegnek garantáljuk, hogy ingyen juthatnak hozzá azokhoz a javakhoz amikért egy másik rétegnek keményen meg kell dolgozni egyszerűen nonszensz, különösen úgy, hogy a "védett" faj semmilyen tenedenciát nem mutat a fejlődésre, és a hálájukat sem sietnek kifejezni az eltartóik felé. Szép dolog az altruizmus, de ilyen méretekben már az ellátórendszerek összeomlását veszélyezteti.

na igen 2013.08.07. 14:53:39

@_most_: az zavar leginkább, hogy amikor nekem kijön a vízszámla, akkor nem állsz ki úgy mellettem, mint a cigók mellett most.
hiába is maszatolsz itt stadionnal meg fidesszel.
senki nem mondta, hogy ők nem lopnak!

tollas 2013.08.07. 14:56:07

Ez blogos valószínűleg a sivatagban, víz nélkül írta amit írt.
Csak az együttérzés kedvéért.

Pan Modry 2013.08.07. 14:57:14

@Yasashi Tanuki:
Ha valaki szeretne a magyar focin javitani, vagy uj stadionokat, az hozzon létre alapítványt és gyűjtsön önkéntes adományokat, a piacgazdaságban ez így működik.

"Az hogy egy társadalmi rétegnek garantáljuk, hogy ingyen juthatnak hozzá azokhoz a javakhoz amikért egy másik rétegnek keményen meg kell dolgozni egyszerűen nonszensz, különösen úgy, hogy a "védett" faj semmilyen tenedenciát nem mutat a fejlődésre, és a hálájukat sem sietnek kifejezni az eltartóik felé. Szép dolog az altruizmus, de ilyen méretekben már az ellátórendszerek összeomlását veszélyezteti. "
Ezzel csak egyeterteni tudok, akkor viszont miert nem zavar titeket a kozgepes, focistadionos es trafikos kozpenzlopas?

Pan Modry 2013.08.07. 15:00:00

@na igen:

Ha nem lennel egy tanyasi bunko, minden bizonnyal hallottal volna mar a Pareto elvrol, nos az ABC Pareto elv, szerint amig kozpenzen stadionok meg hasonlo faszsagok epulnek, es ezerrel csatornazzak ki a csuti polgarmester fele komcsi senkihaziak a penzt, meg az energiat is kar fecserleni olyan problemakra mint a ciganyok vizlopasa.

De mivel egy tanyasi bunko vagy egy panelproli vagy, ezert nem hallottal az ABC Pareto elvrol, igy csak mantrazz tovabb, paraszt!

Benoke2 2013.08.07. 15:00:12

@Pan Modry: Miből gondolod hogy nem fizetek adót? Valószínűleg magadból kiindulva én a helyedben körbenéznék a portámon. Mondtam ha nem tetszik fizess vagy száj befog. Mivel jártatod a szádat gondolom már utaltál is néhány százezret a víz díjra. Tájékozatlanságból gondolom te már jártál Ózdon vagy Kelet Magyarország eme szegletében ahol a Cigány lakosság él, és pontosan ismered a körülményeket is. Mert jártam arra nem is egyszer. Kettőnk közül nem én vagyok a semmire kellő és az adót nem fizető. A stadion persze hülyeség mert a focira elköltött pénzt is ellopják. Nem mellesleg a víz egy kincs, ha nem lenne baj lenne, nekünk van, méghozzá sok, méghozzá jó minőségű, csak ezért pazarolni, ingyen adni semmirekellőknek az nagyobb hiba mint stadiont felhúzni az amúgy istenháta mögötti Felcsútra ahova a kutya se fog elmenni. Mellesleg inni és fürödni is tudnak ahogy eddig ha fürödtek egyáltalán, mert víz az továbbra is folyik csak az adott idő alatt kifolyó víz mennyisége van korlátozva. Megnyugtatlak a víz nem rasszista. Ózd ráadásul szegény város és a Fidesz sem viseli a szívén eme fellegvárukat. Majd ha ózdi lesz a miniszterelnök akkor ott is lesz stadion...

na igen 2013.08.07. 15:01:42

@Pan Modry: na látom előkerültek az érvek is! :D

zavi 2013.08.07. 15:01:48

@Yasashi Tanuki: Barátom remélem egyszer Neked is megadatik, hogy ne sikerüljön kijönni a havi apanázsból és nem a Te hibád miatt--akkor szeretnél valamit csak úgy kapni, mert az emberek jók, de sajnos nem lesz segítő kéz, mert leromboljátok még az emberség utólsó szikráját is ezzel a hozzállással!!!

_most_ 2013.08.07. 15:03:01

@na igen: és ettől most kevesebb lesz a vízszámlád? :D

Prof. Dr. Lencsés Wilson, szikvizes és fórumtroll 2013.08.07. 15:03:10

@Pan Modry:
Hú de magas lovon tetszik ülni!

Csak nem te is egy megélhetési cigó vagy?
Nem engedett magára anyukád éjszaka, hogy ilyen feszült vagy!?

giriz 2013.08.07. 15:04:31

A testületet alkotó összes párt összes jelenlévő tagja igennel szavazott!!!!

Lehet anyázni őket is!!!!!!

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.08.07. 15:10:31

@Benoke2:
Ok, én beszállok a közkutak fenntartásába, le lehet vonni az adóm azon részéből, ami a stadionokra megy.

zavi 2013.08.07. 15:12:52

Mészáros és Mészáros KFT ???????

jog-ász 2013.08.07. 15:12:58

én nem tudom hogy jobb vagy bal, de ahol lakom csak 5 órát nem volt víz egy csőtörés miatt, de egy egész lakópark szenvedett gyerekestül, nyugdíjastul a 40 fokos melegben, egy wc-t nem lehetett lehúzni, kezet mosni nem lehetett, inni sem...és akkor most tessék politizálni csessze meg mindegyik.

na igen 2013.08.07. 15:13:28

@jobbdemokrata: igazi autentikus forrást sikerült találnod :D :D

Kapcsolat:
Candover Kft.,
Szerkesztőség:
Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia,
8086 Felcsút, Fő utca 176."

CSENDES 2013.08.07. 15:14:25

q.444.hu/k/http%3A%2F%2Fmost.444.hu%2F2013%2F08%2F07%2Fbarcsak-valaki-bekuldene-egy-kepet-amin-az-ozdi-kozkutrol-lopja-valaki-a-vizet%2F

Nem, ők nem a Hétes telepen laknak. Nem, nem lerobbant házban.

Speciel a Mátyás király utca egyik legtakarosabb házába vezet a kútról a cső. A képen látható kutat egyébként az ózdi önkormányzat nem záratta le, “csak” leszűkítették. A jegyzőkönyvek szerint egyébként 12 háztartás használhatta és 206 köbméter víz fogyott egy évben, ami az ózdi számokat ismerve nem kiemelkedően sok.

na igen 2013.08.07. 15:15:39

@giriz: tegyük hozzá: életükben talán először helyesen szavaztak.
én speciel nem akarom senki helyett fizetni a vizet-gázt-villanyt.
legyen az cigány, piréz, norvég, pakisztáni vagy lapp.
de ha te akarod, hát legyen, fáradj a kasszához, gyűjts, szervezz, adakozz

Pan Modry 2013.08.07. 15:16:48

@na igen:
Ha nem erted az ABC paretot az csupan a te primitivsegedet mutatja.

Nagykevély 2013.08.07. 15:18:58

@Ensiada Arkoveitie:

Pont olyanok vagytok ebben a témában a stadionokkal mint Rogánanti a bajnaigordonnal....
Ki nem szarja a felcsúti stadion? Ha a fideszesek lopnak meg herdálnak, akkor mindenkinek mindent szabad?

na igen 2013.08.07. 15:19:19

@Pan Modry: a kommentjeid viszont a tiédet mutatják.
és még übermenschnek is képzeled magad, amire az intelligenciád alapján semmi okod...

Pan Modry 2013.08.07. 15:19:45

@Prof. Dr. Lencsés Wilson, szikvizes és fórumtroll:

Nem igazan tudom ertelmezni a mondatot ciganyos emg anyukas reszet, mivel nem tudom te mit csinalsz otthon az anyukaddal, de nem is erdekel.

Ami meg a magas lovat illeti, nos lehet hogy azon ulok, es leszarom hogy errol a magadfajta szervilis abrmok mit gondolnak. Mivel en nem fuggok anyagilag senkitol, igy magas lorol is nyomhatom a velemenyem.

ottomoll 2013.08.07. 15:20:52

@na igen: Így van. A szűkítés ellenére egy 4 fős család napi 10-15 literes ivóvíz szükségletének beszerzése megoldható.
Ezek a közkutak nem arra szolgálnak hogy valaki itt szerezze be a fürdővizét. Ezért korlátozták. Amit nem értek, hogy miért a legnagyobb hőség idején kezték el a korlátozást. Renden hogy több víz fogy most, de pl a fürdővizet már korábban is innen szerezték be gondolom. Sztem az áram mintájára a víz esetén is a kártyás megoldást kell bevezetni az érintett területen. Emellett megmaradhatnak a korlátozott kifolyású közkutak is.
Egyébként ezeken a területeken-ahol ksikorúak élnek olyan ingatlanokban ahol se vezetékes, se fúrt kútból származó víz nincs- nem kellet volna már korábban vizsgálódnia a gyámügynek és a köjálnak?

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.08.07. 15:22:12

@Nagykevély:
Nem szabad mindenkinek mindent. Ha viszont a közkutak egy részét lebontod (mert nem csak szűkítettek néhányat), azzal kollektívan büntetsz, függetlenül attól, hogy ki élt vissza vele és ki nem.

Pan Modry 2013.08.07. 15:23:04

@Nagykevély:

Nem, senkinek sem szabad, viszont az ABC Pareto szabaly alapjan nem kell erdemben foglalkozni a cigok lopasaval, ameddig nincsen megoldva a stadionokra, Kozgepre stb... mutyival ellopot penzek ugye.

Pan Modry 2013.08.07. 15:25:24

@na igen:

hogy hozzad kepest Ubermensch vagyok, az nem kerdes, ebben nem tevedsz...

hogy az intelligenciam alapjan van-e ra okom??? Egyertelmuen igen, ebben a kozegben biztos!!!

Nagykevély 2013.08.07. 15:26:35

@Ensiada Arkoveitie:

Nálunk a közkutak 90 százalékát egyszerűen egyik napról a másikra leszerelték, kettőt hagytak egy 3500 fős településen, mégsem írt rólunk a derspiegel meg a lömond.
Igaz felénk főleg csak alacsonyabb rendű dolgozó párásztok laknak, akikért nem kár.

traktoroslány 2013.08.07. 15:30:38

@CSENDES: És valaki azt gondolja, hogy ha leszűkítik a csövet, akkor nem fogják az ilyenek lopni a vizet? Ezek ezután is ugyanígy lopják majd, csak kicsit tovább tart, mert lassabban jön a víz. Ez egyértelmű lopás, de mégsem jár érte büntetés, vajon miért nem? Lehet, hogy nem megfelelő a jogszabály, és változtatni kellene, vagy a rendőrség részéről kellene egy kis nyomozó munka, esetleg egy ügyésznek is dolgozni kellene. Szóval kicsit dolgozni kellene azon, hogy kiszűrjék és megbüntessék az ilyen tolvajokat (ki is az, aki nem szeret dolgozni?), és azok a nyomorultak, akik vezetékes víz nélküli "lakásban" laknak hagyni kellene inni közpénzen. Én szívből kívánom ennek az országnak, hogy ez legyen itt a legnagyobb közpénzpazarlás.

Valaki tud mondani konkrét példát arra, amikor a kollektív büntetés eredményt hozott?

CSENDES 2013.08.07. 15:32:12

@jobbdemokrata: @... zöld levelecske, ...: @enpera: @tollas: @na igen: @Ándi bácsi: és még akik most megszállták a blogot.

lehet napra kikötve víz nélkül (lehetőleg láncon) qa patakmeder mellett tölteni egy-két napot fijjúk. Maga Balogh miniszter úr is azt mondta, ez kegyetlenség.
Kész, készüljetek holnapra,mikor védenetek kell Balogh úr intézkedésit, hiszen mégiscsak nagyobb ember mint ezen jeles polgármester. Holnap mint fogtok mondani???

CSENDES 2013.08.07. 15:36:39

@traktoroslány: Nem tudok példát mondani, de az arc teljes címét megadták, ez már csak a feljelentés fogadásának kérdése. Úgy, mint az APEH-bocs NAV-nál vélelmezik, hogy egész éven keresztül így vételezték a vizet. Akkor elveszik a kedvüket a szociális rászorulók elől ellopott vízvételi lehetőségnek.

Kyos 2013.08.07. 15:37:45

a víz úgy lett "lekorlátozva", hogy percenként 10 literes teljesítménnyel üzemel. ha itthon kinyitom a csapot, én kb pont ugyanennyi idő alatt töltöm meg a vizeskannát...

balansz 2013.08.07. 15:38:08

Ennyi idióta bérkommentelőt egy helyen !
Ha egy kis eszetek lenne, legalább most csendben maradnátok. Ugyanis nem az a fő probléma, hogy csökkentették a közkutakból vehető víz mennyiségét, hanem az hogy ezt a legnagyobb kánikulában tették, amikor az országban majdnem mindenhol hőségriadó van.
Egyébként meg:
- ha gépkocsira szerelt tartályban lopja valaki a vizet, akkor a rendszám alapján meg kell keresni az illetőt, és ki kell fizettetni vele a vizet. Ilyen egyszerű.
- Ózd önkormányzat költségvetésében például 2013-ra 7 984 000 Ft van betervezve az Ózdinvest Kft-nek támogatásként kaszinó üzemeltetésre, akkor amikor tudtommal be vannak tiltva a kaszinók. ja és ez nem zavarja azokat, akik sajnálják a közpénzt a közkutakra.
- Ugyancsak az ózdi önkormányzat 1 300 000 FT-t fordít a tanuszoda büfé és wellnes központ közüzemi díjainak kifizetésére. Itt lehet adóforintokból pancsikálni ?
- Az Ózd TV évi 45 000 000 Ft támogatást kap szintén adóforintokból. A polgármester és a FIDESZ hőstetteit mégiscsak fontosabb megénekelni, mint a köztéri vízcsapok működtetése ?
- A szegények felett könnyen ítélkezőknek meg azt kívánom, hogy kerüljenek ők is ilyen helyzetben. ne kapjanak évekig munkát, aztán ha véleetlenül nem tudják kifizetni a vízdíjat, akkor zárják el náluk is a vizet. Akkor lehet, hogy kisebb lesz a pofájuk. Vagy lakjanak olyan helyen, ahol eleve nincs vezetékes víz, csak közkút. Mind Ózd egyes részein.

CSENDES 2013.08.07. 15:42:48

Az én házam előtt áll egy ilyen közkifolyó nevezetű bárgyúság. Az egyetlen a községben. Nagyon ritkán veszem igénybe, holott magam tettem olyan állapotúvá, hogy embernek, állatnak kedve legyen onnan vizet nyerni. Átfestettem, rozsdátlanítottam. Mégis nagyon ritkán veszek róla egy vödör vizet is, a kutyáim részére. Mások jönnek reggelente, hétvégente, s megtöltik hercig kis köbös tartályaikat. Ugyanígy a község dolgozói, akik innen töltik fel öntözőtartályaikat viráglocsolás céljából.
Még soha nem mostam ilyen kútról az autómat, pedig eléggé közel van (2 méter). Még soha nem zavartam el egyetlen embert sem, mert tudom, a község nagy részén még nincs vezetékes víz. A polgármesteri hivatal becsületére mondva, még soha nem akarta megszüntetni ezt a kutat,azért, mert innen vesznek vizet azok akiknek szüksége van rá.

traktoroslány 2013.08.07. 15:44:53

@ottomoll: Ha valakinek nincs se vezetékes vize, se fúrt kútja, az honnan szerezze be a fürdővizet, ha nem a közkútról? Oda hogyan vezeted be a kártyás rendszert?

A gyámügy és a köjál (ÁNTSZ) szemet hunynak. Mi mást tehetnének, hova tennék ezeket a gyerekeket? A nevelő otthonokban telt ház van. Nemrég beszéltem egy gyámügynél dolgozóval, azt mondja, ömlik be hozzájuk a sok gyerek, és mindenhol többen vannak már, mint a maximális létszám.

Az, hogy mindezt a legnagyobb kánikulában vezetik be, szerintem is "kiváló" politikai érzékre és empátiára utal. Jól jön az ilyen tehetség egy polgármesternél, amikor lobbizni, tárgyalni kell a város érdekében. Jó sok mindent elcseszheztett már ez az ember, szegény ózdiaknak nincs elég bajuk.

Pan Modry 2013.08.07. 15:46:19

@traktoroslány:

ez a sajat tabornak szolt, a fideszes kemenymag, az a birkamenetes fajta, van annyira veresszaju hogy mas emberek nyomoran elvezkednek.

balansz 2013.08.07. 15:46:43

@CSENDES: Te valami szigeten élsz ?

traktoroslány 2013.08.07. 15:47:57

@CSENDES: Hát nem tudom, remélem így lesz. Én szeretem nyugtával dicsérni a napot. Szóval, ha az illető, és a hozzá hasonlók megkezdik letölteni jogerős büntetésüket, akkor értesíts légy szíves, és elégedett leszek.

Muhammad Balfas 2013.08.07. 15:49:54

@Pan Modry: Igen? Magyarázd ezt meg Kati néninek, akikek a 10. csirkéjét lopják el, meg évek óta rabolják le a gyümölcsfáit. Azért nem kell foglalkozni az ő problémáival, mert az ország vezetése lop és mutyizik..

Pan Modry 2013.08.07. 15:53:13

@Ches Desmond:

Dehogynem kell vele foglalkozni. Viszont a bunuldozes, bortonok stb... penzbe kerulnek, sok penzbe...

Egy csirke ara lofasz ahhoz kepest, sot ezer csirke ara is, mint amennyit az MSZP es a Fidesz atlagosan naponta elmutyizott.
Ennek ellenere azt mondom ezzel is kell foglalkozni, de szamomra a vizlopas (de akar a csirkelopas is), marginalis problema az allami szintu korrupciohoz kepest.

Hogy megmondanam e kati neninek? Igen.
Mergertene-e? Remelem, de ha nem, az se erdekel...

Sir Galahad 2013.08.07. 15:58:50

Elnézést, ha valaki már leírta, de a szerző hisztije álságos. Egyrészt az ózdi testület még a télen határozott a közkifolyók korlátozásáról, nem most - csak mostanra járta be az ügy a hatósági engedélyezés kötelező köreit. Másrészt tökéletesen felesleges ezért kizárólag a Fideszt szidni: a testületi határozatot az ellenzék is megszavazta. A többiről lehet vitatkozni, erről a két tényről nem...

traktoroslány 2013.08.07. 16:01:05

@Ches Desmond: És most, hogy kevesebb vizet kapnak, magukba szállnak a tolvajok, és nem lopnak többet Kati nénitől? Kati nénitől akkor nem lopnának, ha nem lehetne azt büntetlenül megúszni. Ha a rendőrség komolyan venné Kati néni problémáját, ha helyszínelne, nyomozna, előkerülne a tolvaj, aki utána bűnhődne.

Szerintem ma már a rendőrség ott tart, hogy már egy gyilkosságot se nagyon vesznek komolyan, hacsak a média fel nem kapja. Ha szabad lopni, hát akkor fognak is lopni. Ha szabad gyilkolni, fognak is gyilkolni, függetlenül attól, hogy mennyi vízben fürdenek.

balansz 2013.08.07. 16:08:38

@traktoroslány: Ezt hívják tüneti kezelésnek. Nem mondom, hogy nem fontos, nagyon is az, csak a problémát nem oldja meg. Amíg minden családban nincs legalább egy kereső, akinek van annyi jövedelme, hogy abból szűkösen, de meglehet élni, addig nem is lesz megoldás. És nem tudsz majd annyi börtönt építeni, hogy Kati néni tyúkja ne legyen veszélyben.

Pipas 2013.08.07. 16:08:46

Jól hangzik ez a felcsúti stadion dolog, de nézzük csak:

Az interneten az van, hogy a felcsúti stadion 3.8 milliárd építési költségéből mintegy kétharmadot nyereséges cégek ajánlottak és 1,14milliárd ment a fociakadémától. Nem kis pénz...

Az ózdi eset 13 millió forintról szól, ami mondjuk biztos, hogy legalább 10 éve így megy, akkor 130 millió. Az egész országban nyilván hasonló a helyzet, van 346 város (jó, kisebbek nagyobbak, meg rengeteg falun is ez a helyzet, meg rengeteg helyen több vagy kevesebb a közkút, de most számoljunk közelítőleg 346 várossal).

Ez az elmúlt 10 évben 44,98 milliárd forint. Ami a stadion költségének 39 szerese.

A tanulságot mindenki vonja le magának.

Pan Modry 2013.08.07. 16:08:46

@traktoroslány:

Persze hogy nem veszik komolyan. A rendorseg szemet huny a nagy ugyek felett, a rendori vezetok olyan peldat mutatnak a kisrendornek hogy vannak olyanok akik nagyban meguszhatjak a nagy kozpenzlopasokat - ezaltal a rendorsegnek en bloc is kevesebb forras jut.
Ezek utan miert lenne a kisrendor arra motivalva hogy ciganyokat hajkurasszon nehany kibaszott tyuk miatt?

LallyPop 2013.08.07. 16:09:36

@balansz: 'Ugyanis nem az a fő probléma, hogy csökkentették a közkutakból vehető víz mennyiségét, hanem az hogy ezt a legnagyobb kánikulában tették, amikor az országban majdnem mindenhol hőségriadó van.'

1. Ne az én pénzemen jótékonykodj, hanem a magadén.

2. Nem most döntöttek róla hanem réges rég.

'Egyébként meg:
- ha gépkocsira szerelt tartályban lopja valaki a vizet, akkor a rendszám alapján meg kell keresni az illetőt, és ki kell fizettetni vele a vizet. Ilyen egyszerű.'

Hol élsz barátom? Ehhez csupán egy járőr kell kamerával az összes közkúthoz, akikből ugye a kistelepüléseken egy sincs. Milyen egyszerü (emberek vannnak).

Muhammad Balfas 2013.08.07. 16:11:34

@traktoroslány: Én nem foglalkoztam a víz témával. Már csak azért sem mert itt nem volt szó lopásról. Egyszerűen egy eddig ingyenes forrást korlátozni kezdtek a lehető legrosszabb időben.

Pan Modry 2013.08.07. 16:14:19

@Ándi bácsi:

"1. Ne az én pénzemen jótékonykodj, hanem a magadén."

a csuti focistadionhoz sem akarsz akkor jotekonykodni?

gdpadakozo 2013.08.07. 16:14:42

Abban a zországban, ahol milliárdok mennek magánzsebbe pikkpakk, 13, azaz tizenhárom millión spórolni, hogy korlátozzák az egész városban a legszegényebbek vízhez jutását, úgy látszik, végül még a Pintérnél is kiverte a biztosítékot.
Ezek után libsizni, bűnözősözni, stb. hát nem valami elegáns húzás.
Az meg a hab a tortán, hogy már ekkor meg akkor megvolt a határozat, csak valami csoda folytán pont a rekordszinteket elérő kánikulában kellett meghúzni ezt a korlátlan emberségről árulkodó lépést.

Megjegyzem, ahogy itt libsiznek egyesek, lehetne nacionalistázni, meg komcsizni is, és ez utóbbi kettő vastagon a kormánypártokról szólna...

balansz 2013.08.07. 16:15:36

@Pipas: Egyszerű a tanulság: a nyereséges cégek az általuk adott támogatást levonhatják a társasági adóból. Vagyis nekik semmibe nem kerül ez, csak tesznek egy gesztust OV felé. Az állam viszont ennyivel kevesebb adóbevételt kap. Az egész adókedvezményes buli arról szól, hogy hogyan csapoljunk meg közpénzt törvényesen.

Pipas 2013.08.07. 16:16:09

@Ches Desmond: "Egyszerűen egy eddig ingyenes forrást korlátozni kezdtek a lehető legrosszabb időben."

Nem most kezdték korlátozni. Most csináltak belőle sajtóhírt a tudjukkik egész európában.

Egyébként nem "eddig ingyenes", hanem ez után is ingyenes. Sajnos.

ob.szerver 2013.08.07. 16:18:45

Érdekes lenne tudni, hogy az önkori mennyit költ a lakájmédia gyöngyszemeire, és baráti cégek szolgáltatásaiért évente, átalányban és esetileg megbízás alapján.

balansz 2013.08.07. 16:19:01

@Ándi bácsi: Az én pénzemen meg ne építsenek stadionokat, ne kaszinókat támogassanak, ne a haveroknak adjanak belőle jól fizető állásokat, és NE bérkommentelőkre költsék. Folytassam ?

Pipas 2013.08.07. 16:19:12

@gdpadakozo: "Abban a zországban, ahol milliárdok mennek magánzsebbe pikkpakk, 13, azaz tizenhárom millión spórolni"

Fentebb kiszámoltam, az a 13 millió országos szinten az elmúlt tíz évben mintegy 45 milliárd. Ezeken a kutakon "ingyenes víz" címén tehát 45 milliárd ment magánzsebekbe. Persze, tudom, hogy a politikus lop a lakosság meg nem, de azért néha el lehet ám gondolkodni picikét.

gdpadakozo 2013.08.07. 16:21:07

@Pipas: És az elmúlt ezer évben?

LallyPop 2013.08.07. 16:22:39

@Pan Modry: Ne keverjünk már össze egy vmit ami megépül és 100 évig épület lesz, egy túlélő kártevővel ami 100 év múlva 100x annyian lesz....:)))

traktoroslány 2013.08.07. 16:23:04

@Pipas: A nyereséges cégek adója közpénz. Az, hogy bevezették az adókedvezményt azok számára, akik a focira költik az adót, az jó trükk volt, a cégek meg nem bolondok, éltek is vele. Ettől még az közpénz. Akkor lenne nem közpénz, ha a rendes, mindenki által fizetett adót kifizetik minden kedvezmény nélkül, és azon felül, mondjuk valamilyen marketing céllal adnak pénzt egy sportklubnak. Nem egy bizonyos sportklubnak adakozik mindenki, ami közel áll a miniszterelnök szívéhez, hanem össze vissza, kinek milyen üzlet jut eszébe. Ez a fajta adakozás, ami Felcsútot érintette nekem jobban hasonlít a megvesztegetéshez, mint a tudatos marketinghez.

2013.08.07. 16:23:27

miközben fideszes politikusok évi 25 milkát kapnak költségtérítés címen adómentesen, párszáz romától még az ingyenvizet is sajnálják
nem lesz ennek jó vége

gdpadakozo 2013.08.07. 16:25:20

@Pipas: És az ingyenes járdákkal, közvilágítással, szemétgyűjtőkkel, vagy épp a hidakkal mi a helyzet?
Holnaptól fizessen mindenki minden közszolgáltatásért!
Hajrá mAgyarország!

Pipas 2013.08.07. 16:28:22

@Ándi bácsi: "Hol élsz barátom? Ehhez csupán egy járőr kell kamerával az összes közkúthoz, akikből ugye a kistelepüléseken egy sincs. Milyen egyszerü (emberek vannnak). "

Ez marhaság már ne is haragudj. Az önkormányzat kedvezményesen veszi a vizet (nagy tétel), az elment víz mintegy 60 000 köbméter egy évben (13 millió / 2xx forint).

Ez négyszáz literes átlagokkal (két hordó) 150 000 forduló. Jó, peprsze nyilván nem minden vizet így hordtak el, de ha ez valóban *jellemző*, akkor mondjuk a kétharmadot így vitték el, ok?

Az azt jelenti, hogy 100 ezerszer töltötték meg a hordókat különféle autókon. Nem gondolod, hogy ha tényleg így lenne, akkor azt azért mondjuk Sherlock Holmes és Columbo hadnagy nélkül is észre lehetett volna venni? Mondjuk mobilon lefényképezni meg ilyenek? Nem gondolod, hogy ilyen esetben azért a "járőr minden kúthoz" meglehetősen felesleges?

Muhammad Balfas 2013.08.07. 16:29:01

@Pan Modry: Vízlopás eddig sem történt. Eddig ingyenesen hozzáférhető forrásról van szó, amit korlátoztak.
A logikádból kiindulva tehát a rendőri állomáhy 90%-át kitevő közrendőrökre nincs is szükség, hiszen gondolom nem tőlük várod a nagy korrupciós ügyek kivizsgálását. Szerepük egyébként -többek között- az állampolgárokat érintő vagyoni bűncselekmények megelőzése illetve felderítése lenne.

Wrex 2013.08.07. 16:29:01

@Pan Modry: Akkor a nagyrabecsült pareto szabály alapján nem kell foglalkozni a cigánygyilkosságokkal sem, hiszen évente többezren halnak meg pl. rákban, így "az energiat is kar fecserleni olyan problemakra" mint néhány cigány lepuffantása, ugyebár?

Vagy - bár nem egy Híres Nagyonokos Szabálya Amire Kurvára Menő Hivatkozni, csak egy közmondás, de - ki a kicsit nem becsüli...

balansz 2013.08.07. 16:29:15

@Ándi bácsi: Szépen haladsz visszafelé a színvonalban.

Pipas 2013.08.07. 16:33:15

@gdpadakozo: "És az ingyenes járdákkal"

Aki a járdán gyalogol, az ingyen van, aki meg oda pakol, azt elfoglalja, oda parkol, az meg vastagon fizet. Az utakért fizetek, a parkolásért meg pláne fizetek.

"közvilágítással"

Nagyvárosban lakom, már sok éve világításkorlátozás van. A két tíz emeletes közti lámpák nem mennek, ott tők sötét van. Mégsem volt hörgés.

"szemétgyűjtőkkel"

A szemétgyűjtőkért fizetek, nem is keveset.

"vagy épp a hidakkal mi a helyzet"

Az utakért fizetünk keményen, abban van benne a híd is. Megjegyzem ahol lakom nincsenek hidak csak az autópálya felett, de azért meg pláne fizetek.

gdpadakozo 2013.08.07. 16:34:07

@Pipas: Biztos, hogy az a 13 millió mind folyó vízre ment el?
Nincs ott semmilyen fixköltség?

Ezen garasoskodni, miközben milliárdok mennek el csak egy-egy "tranzakció" esetén...

Amúgy meg milyen szabályok vonatkoznak a vízvételezésre? Azokat kellene betartatni, oszt jónapot.

gdpadakozo 2013.08.07. 16:36:45

@Pipas:
"És az ingyenes járdákkal"

Aki a járdán gyalogol, az ingyen van, aki meg oda pakol, azt elfoglalja, oda parkol, az meg vastagon fizet. Az utakért fizetek, a parkolásért meg pláne fizetek.

És mi van a járdaszűkítesekkel, azok hol maradnak. Mondjuk csak félmétert hagynak.

"közvilágítással"

Nagyvárosban lakom, már sok éve világításkorlátozás van. A két tíz emeletes közti lámpák nem mennek, ott tők sötét van. Mégsem volt hörgés.

Miért nem volt?

"szemétgyűjtőkkel"

A szemétgyűjtőkért fizetek, nem is keveset.

A nyilvánosokért, tényleg?

"vagy épp a hidakkal mi a helyzet"

Az utakért fizetünk keményen, abban van benne a híd is. Megjegyzem ahol lakom nincsenek hidak csak az autópálya felett, de azért meg pláne fizetek.

Ha gyalog mész, nem hinném...

Pipas 2013.08.07. 16:37:44

@gdpadakozo: "Biztos, hogy az a 13 millió mind folyó vízre ment el? Nincs ott semmilyen fixköltség?"

Nem tudom, azt mondták ennyi volt a víz ára.

"Ezen garasoskodni, miközben milliárdok mennek el csak egy-egy "tranzakció" esetén..."

Ez a víz kérdés nem garasoskodás, mert országos szinten sok milliárdról van szó. Nem csoda: egész uták, városrészek nem fizetnek csak használják a közös erőforrásokat. Nyilván pazarlóan, hiszen nekik ingyen van.

"Amúgy meg milyen szabályok vonatkoznak a vízvételezésre? Azokat kellene betartatni, oszt jónapot. "

Honnan tudod, hogy azok a szabályok jók?

Muhammad Balfas 2013.08.07. 16:43:39

@Pipas: Ezt nem tudtam. Mégis mikor kezdték korlátozni? A sajtó azzal volt tele, hogy direkt a legnagyobb hőség idején kezdték a korlátozást.

Benoke2 2013.08.07. 16:44:18

@Pan Modry: Ugyan így zavar mindenkit a közgép, és az egész trafikos balhé is. Akiket zavar is ők ugyan úgy a jelenlegi rendszert éltetik, ameddig nem találkoznak/szembesülnek az új rendszer "áldásaival". Mondjuk olyan helyen ahol csak a szájukat tépték, és komoly gondok voltak, ott a szájtépők magyaroktól egy árva szavazatot sem kaptak... A hatalmi szervek pedig azt hiszik állambácsi fizeti őket és nem mondhatnak ellent mikor a tömegbe lövetnek velük. Márpedig az adózóktól kapják a pénzüket, az állam bácsi csak tovább adja (a maradékot amit még nem lopott el), és ellen is állhatnak. Illetve sok egyéb probléma is van, merthogy az eredeti alkotmányunkban olyan dolgok vannak leírva amik alapján a mostani alkotmányaink egyszerűen nem érvényesek, az más kérdés, hogy sem a régit sem a mostanit nem tartják be sem a törvényeket, és a bíróságok, is a törvénysértésekhez asszisztálnak. Nem egy dolog miatt kell lázadni, hanem a rendszer miatt. Egy teljes összefogással szemben a rendszer tehetetlen.

Pipas 2013.08.07. 16:45:05

@gdpadakozo:
"És mi van a járdaszűkítesekkel, azok hol maradnak. Mondjuk csak félmétert hagynak."
"A nyilvánosokért, tényleg?"
"Ha gyalog mész, nem hinném..."

Figyelj: Én nem szűkítem a járdát, nem dobom a szemetemet más kukájába (buszmegállóba sem, nem járok busszal). Az áruház parkolójában használom a kukát, az magánkuka, a házam előtt lévő kukát használom, azt kifizetem. Mást nem használok.

Gyalog nem megyek autópályán, nem járok gyalog semmiféle hídon. Kocsival sem nagyon, de ha igen, akkor kifizetem az utakat többszörösen.

De ha mondjuk Ózdon járnék, megállnék nézelődni és innék a közkútból meg megmosnám a kezemet, azzal senkinek semmi baja nem lehetne. Ezért vannak a közkutak.

És nem azért, hogy a lakóknak ne kelljen fizetni a vízért.

Majd ha olyat látsz tőlem, hogy a közvilágításról jön befelé a drót azt azon megy az olvaslámpa (mer' annyi jár), akkor szólj.

Pipas 2013.08.07. 16:45:48

@Ches Desmond: "Ezt nem tudtam. Mégis mikor kezdték korlátozni? A sajtó azzal volt tele, hogy direkt a legnagyobb hőség idején kezdték a korlátozást. "

Decemberi a határozat. A sajtó meg hazudik.

CSENDES 2013.08.07. 16:46:21

@balansz: Nem. Egy Pest Megyei Községben.

balansz 2013.08.07. 16:49:19

@Pipas: Szerintem jók a szabályok, különben már a 2/3 régen megváltoztatta volna. Azoknak, akik egy ilyen intézkedést próbálnak igazolni, vagy védeni, javaslok egy gondolatkísérletet: Változtassunk egy picit az alaptörténeten: a helyszín Ózd helyett legyen Erdély egyik városa, ahol jelentős számban élnek magyarok, a polgármester pedig legyen román. Amúgy minden változatlan. Gondolom erre is ugyanazt írnátok, mint amit eddig írtatok. Vagy tévedek ?

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.08.07. 16:49:41

@CSENDES: nem teszem
TUDOD MIÉRT, PARASZTKA?

Mert én becsülettel fizetem a számláimat meg az adót!

Benoke2 2013.08.07. 16:50:30

@Pipas: 'A sajtó meg hazudik'

Kis kiegészítés: A sajtó MINDIG hazudik, maximum féligazságot mond, de teljeset soha.

CSENDES 2013.08.07. 16:56:51

@enpera: Te, és Becsület. Ne röhögtess, ilyen hozzászólásokkal.

Pipas 2013.08.07. 16:57:55

@balansz: "Erdély egyik városa, ahol jelentős számban élnek magyarok, a polgármester pedig legyen román. Amúgy minden változatlan. Gondolom erre is ugyanazt írnátok, mint amit eddig írtatok. Vagy tévedek ?"

Ez hülyeség már ne is haragudj. Olyat nem lehet, hogy kicserélsz egy történetben részeket, a többit meg úgy hagyod és aztán azt várod, hogy a történetnek megmaradjon az értelme.

Mondok egy példát: Te reggel bementél a munkahelyedre, most meg itt azt követeled, hogy a kisebbség ezután is nyugodtan lophasson magának vizet.

De mondjuk ha te reggel nem mentél volna a munkahelyedre, hanem kéjgyilkos lennél és me megöltél volna 10 embert és a rendőrség elkapott volna és fejbelőtt volna, akkor is ilyen vidáman internetezgetnél? Nyilván nem.

És a kérdésedre a válasz: a székelyek nem lopják a vizet.

Benoke2 2013.08.07. 16:58:25

@balansz: Ott nem pocskondiázásra használják a vizet, és sok házban bent van saját munkával és költséggel a víz is a házban, illetve a porta is legtöbb esetben rendben van és nem csak egy szemét domb. A lehetőség nyitott, hogy fizesd az ipari mennyiségű víz díját, jelentkezel az Ózdi önkormányzatnál, biztos lehetsz benne hogy nem fognak elutasítani. Te lehetsz a cigányok megmentője, imádni fognak, bár ha nem ismernek fel egy sötét sikátorban téged is agyon vernek majd egy doboz cigiért, mindezt persze hálából, és aki mást mond az meg Rasszista... Bár a cigányok homlokára nincs tetoválva, hogy cigány, akkor még is honnan tudják az emberek? Fogas kérdés mi? Még te is tudod a választ, de leírni már nem mered... Illetve jó pénzért sem költöznél oda. Ezt is tudjuk miért... Nyugi egy sötét sikátorban a kutyát sem fogja érdekelni a véleményed, mikor fényes nappal is megölnek bárkit mindezt büntetlenül... Ha elharapódzott a dolog, akkor egy gomb nyomásra már nem lehet helyrehozni.

CSENDES 2013.08.07. 17:00:57

@enpera: És tán ne parasztozz nekem, mert te egy tahó vagy, egy igazi bunkó
-,nem más.( kereshetsz, Pest Megye Várlak a három kutyámmal, hogy megegyelek.) Gyere csak kis görény

_most_ 2013.08.07. 17:01:11

@Benoke2: tipikus jobbikos hülyeség, mehetne a modoros blogba :D

_most_ 2013.08.07. 17:06:23

@Pipas: nyilván csak a cigányok lopnak vizet :D

Pipas 2013.08.07. 17:10:34

@_most_: "nyilván csak a cigányok lopnak vizet :D"

Nem, egyáltalán nem. Főképpen a nagy fekete terepjáróban, "betiltott, jogsértő szervezet ruhájára emlékeztető öltözetben megjelent" ismeretlenek lopják a vizet. Meg a fehérgalléros bűnözők. Úgy jön sorba, hogy

1) fehérgalléros
2) lajbi
3) a tetétleni yeti

és a cigányok csak utánuk jönnek. :)

Muhammad Balfas 2013.08.07. 17:13:33

@Pipas: Akkor ezek szerint a "Moszkvában Mercedeseket osztogatnak" klasszikus esetével állunk szemben..

balansz 2013.08.07. 17:16:15

@Benoke2: Az a kettőnk között a különbség, hogy én ezt nem cigánykérdésnek tartom. Éppen erre akartam felhívni a figyelmet az erdélyi példával. Az, hogy nem sokat értettél meg ebből, ez a te bajod. Azzal viszont egyetértek, hogy "Ha elharapódzott a dolog, akkor egy gomb nyomásra már nem lehet helyrehozni." Na innen kellene elindítani a gondolkodást, és keresni egy épeszű megoldást. Ahhoz nem kell sok ész, hogy cigányozzunk, csak ezzel még nem oldódik meg semmi.
@Pipas: "a székelyek nem lopják a vizet. ". Ózdon ki lopta a vizet ? Meg van határozva, hogy egy nap ki és mennyi vizet vihet a közkútról ? Ez olyan Fideszes duma, rezzenéstelen pofával állítunk valami hazugságot. Ezek szerint, ha én a Váci utcában sétálgatok egész nap oda-vissza, akkor lopom a díszburkolatot. ? Ügyes !

Pipas 2013.08.07. 17:21:17

@balansz: "Ózdon ki lopta a vizet ? Meg van határozva, hogy egy nap ki és mennyi vizet vihet a közkútról ? Ez olyan Fideszes duma, rezzenéstelen pofával állítunk valami hazugságot. Ezek szerint, ha én a Váci utcában sétálgatok egész nap oda-vissza, akkor lopom a díszburkolatot. ? Ügyes ! "

Mennyi díszburkolatot szedsz fel és viszel a közútról?

Pipas 2013.08.07. 17:21:49

@Ches Desmond: "Akkor ezek szerint a "Moszkvában Mercedeseket osztogatnak" klasszikus esetével állunk szemben.."

Úgy van.

balansz 2013.08.07. 17:25:56

@Pipas: Tudtommal a kutat nem vitte haza senki. Tudod a kutat úgy használják, hogy vizet vesznek belőle, a járdát meg úgy, hogy járkálnak rajta. Ha sokan sokat járkálnak rajta, akkor hamarabb megy tönkre, és jó pénzért csinálhatnak újat a haveri cégek, emiatt meg fogy a közpénz. szóval elég aggályos, ha valaki le-fel sétálgat, akkor csak lopja a közvagyont

Pipas 2013.08.07. 17:27:28

@balansz: "tudod a kutat úgy használják, hogy vizet vesznek belőle"

Aha! Tudtommal a "vesz" része az is, hogy "kifizet". :)

Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.08.07. 17:29:05

@Pan Modry: "Ezek utan miert lenne a kisrendor arra motivalva hogy ciganyokat hajkurasszon nehany kibaszott tyuk miatt? "

Nos ha viszont a rendőrség nem motivált a kérdésben, akkor mi a probléma azzal, hogy a dolgozók egy részének annyira tele lesz a töke, hogy belép a Magyar Gárdába, hogy ellensúlyt képezzen?

Benoke2 2013.08.07. 17:45:16

@balansz: Jöhetnek az ötletek a kérdés megoldására. Azzal pedig, hogy nem mondod ki a tényeket nem a megoldást szolgálod. Ahogy a médiában is tilos kimondani, Inkább a hányinger fog el, és nem növeli az ember igazságérzetét.

A vizet tök mindegy ki lopta, de csak a cigányok mentek pampogni, na meg a többi fajvédő szervezet is tiltakozott a rasszizmus ellen, miközben a víz nem rasszista, bár szerintük a víz is az. Csőkéntétek a víz nyomását, mindegy ki lopta megszívta. Viz továbbra is van, szomjazni nem fognak, tisztálkodni is tud aki akar.

Húsleves 2013.08.07. 19:30:32

@Joszip Zsugás Vili:
Amúgy meg jól is mutatja az ilyen álszent faszkalap szomjazókért aggódásának őszinteségét, hogy az ellopott tyúkok csak szaros tyúkok, amivel a rendőrségnek nem is érdemes foglalkozni. Az hú de felháborítja a nemes lelkét, hogy kicsit lassabban folyik a kútból a víz, de a másoktól - esetleg ugyanolyan rászorulóktól - ellopott tyúkok azok szaros tyúkok, kit érdekelnek.

eßemfaßom meg áll 2013.08.07. 19:44:53

@balansz: "Meg van határozva, hogy egy nap ki és mennyi vizet vihet a közkútról ? "
Az a vicces, hogy igen. Illetve ha nem is konkrét mennyiséget de a felhasználás módját az adott önkormányzat rendeletben szabályozza

Benoke2 2013.08.08. 08:39:19

Aki 73 másodperc alatt meg tud inni 10L vizet az jelentkezzen :)
süti beállítások módosítása