Laodumin

Amikor Kósa ötletel

2013.09.05. 06:07 | Laodumin | Szólj hozzá!

Kósa polgármester úr verbális intelmeivel kellene megnyitnunk az Encyclopedia Hungarica avagy szennyvízszagú gondolatok a Fidesz pincéjéből elnevezésű, tudományos igényességgel megfogalmazott kötetünket. Mert személyében megtestesül a fideszizmus primitív középszerűsége: teljes mértékben ignorálja a szakmaiságot, a hozzáértést, s nem utolsósorban a józan észt.

Azt még el lehetett nézni, hogy Cipollát megszégyenítő varázserővel bedöntötte az euró-forint árfolyamot, mondván ezek után hátha elküldi egész intelligenciahányadosát valami Fideszes jógatanfolyamra, és megtanulja, hogy a futballistenek dicsőítésén kívül ne nyissa ki a száját semmilyen szakmaiságot vagy józan észt igénylő kérdésben; legföljebb a debreceni stadion műanyagülőkéjén egy zacskó jól megsózott szotyoládé társaságában.

De nem. Kósa úr, aki nem mellesleg a Wall Street-i tőzsde cowboyok kötelező tananyaga, mióta egy mondattal képes volt bedönteni a forintot (és kishíján elszállt a piac), kényszert érzett arra, hogy oktatáspolitikai eligazításban részesítsen ideológiailag elkötelezettnek vélt igazgatókat, tanárokat és persze az ideológiára egyébként köpő, csak a drágán vásárolt tankönyvek megérkezéséről álmodó szülőket.

Nos, itt van Kósa úr, az Encyclopedia Hungarica bevezetőjének fogalmazója. Oktatáspolitikai ars poeticája szerint "a jó gyereket ütni kell"… Vagy egykori párttársához hasonlóan találni kell egy olyan komondort, akin a kölök át tud esni. Mégpedig vak komondort.

Na, hát ez a túláradó keresztényi szellem (Engedjétek hozzám jőni a gyermekeket!) és a vállalhatatlanul primitív tökéletes találkozása; egyszerűbben Fideszizmus. Aztán meg ugye azt is közölte, hogy mostantól, amit ők mondanak, az bizony parancs! Mert a többi között ő szakmailag kompetensnek érzi magát, hogy ideológiától nem mentes parancsokat osztogasson.

Pedig, hadd tegyem hozzá a gyerekek ütéséről szóló magvas gondolatokat, még a Nyíregyházi Állatparkban tartott gorillák, de még piros seggű bambán bámuló társaik is három evolúciós szakasszal ezelőtt elvetették; hiszen bár nekik a banánszerzésen kívül egyéb kötelességük nincsen, mégis hamarabb elsajátították a nevelés 21. századi fortélyait, mint Kósa úr. S e tény minősíti leginkább az említettek kvalitásbeli és evolúciós lehetőségeik közötti óriási különbséget. És ha már parancs: remélem nem arra gondolt, hogy a hittanra és erkölcstanra utalt (egyébként feltehetőleg baloldali) vásottak fejébe a tanárokkal ütteti be Kósa a Fidesz mórest. Mert arra ott van a kiírható komondortender lehetősége. Bár ez még csak egy Kós(z)a ötlet.

A bejegyzés trackback címe:

https://laodumin.blog.hu/api/trackback/id/tr95495885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása