Laodumin

Mégsem volt forradalom, nem mozog a föld

2013.09.17. 19:42 | Laodumin | Szólj hozzá!

Orbán Viktor bejelentette, hogy a forradalom rendkívül "dubiózus kifejezés, amellyel csínján kell bánni", és, hogy ők, mármint Orbán Viktor nem aposztrofálta forradalomnak a 2/3-ot.

Természetesen az egy mellékes tény, hogy a 2010-es választási győzelem alkalmával előbújó alzheimeres éti csigák is élénken emlékeznek arra a győzedelmes napra, amikor Orbán Viktor letette forradalmi alkotmánynak (alias Alapörvény) nevezett moslékos bödönét a Parlament elé. Orbán Viktor és pártja módszeresen, akaratlagosan élt vissza a forradalom fogalmával, hogy a vele egyet nem értőket folyamatos rettegésben tartsa. A forradalom orbáni értelmezése lerabolt nyugdíj milliárdokat tüntetett el a süllyesztőben; és ne felejtsük el megemlíteni, hogy kamera és mikrofonállvány elé engedte Selmeczi Gabriellát; Matolcsyt meg számológép nélkül rugdosta fontos pozícióba.

Orbán Viktor forradalma tudatosan le akart számolni Nagy Imre szellemével, '56 örökségével, és a modern európai jogállamiság eszményeivel. Még a vizeink legmélyén úszó hallássérült pontyaink is ellátogathattak Kerényi Imre Apostolok cselekedetei, avagy Fideszék forradalmi ellenzéke című kiállításra; de most talán Galilei szelleme is visszatért, s Orbán színvallása után szomorúan konstatálhatta, hogy: mégsem mozog a föld, azaz mégsem volt forradalom.

Mert hiszen ezt az egész NER nevű nemzeti miteszert a forradalom növesztette Európa szabad orcájára. És akkor most kiderül, hogy itt nem paradigmaváltás volt, hanem 3 évig tartó szabad rablás forradalom címén.

Nokiás dobozba tízmillió fér el. A Ner rendszerben tízmilliárdok. Na ez a tény forradalmi!

A bejegyzés trackback címe:

https://laodumin.blog.hu/api/trackback/id/tr155521079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása