Laodumin

Mesterházy szublimál

2013.10.25. 07:57 | Laodumin | 44 komment

Az MSZP 23-án összefogott saját magával, közben Orbán a 8-1 után először vonultatta fel az NB1 8-9. fordulójának teljes közönségét, azokat a stadionba járó hölgyeket és urakat, akik még Bukarest és Amszterdam után is képesek bízni a hazai futball feltámadásában, még, ha ehhez a csodához fociakadémián végzendő közmunkába kell fogni az egész magyar társadalmat is.

Az MSZP 23-án összefogott saját magával, Mesterházy meg szublimált egyet saját közönsége előtt. (Jelenleg az Együtt 4%-on, a DK 4-5 %-on áll, még a rendelésre készítő Századvég szerint is.) Sikerült az összefogásból kipicsázni az összes MSZP-n kívüli pártot, mialatt a (politikai értelemben) kiherélt Bajnai, Szigetvári kétes értékű szerelmes ölelésében egyszerűen elhalt, mint egy modern Júlia; Gyurcsány meg ezalatt orrba szájba alázza az egész díszes társaságot, megpendíti az egység szükségességét, s persze nem megfeledkezve arról, hogy az összerándított ellenzéki tömeg még jól meg is tapsolta.

Az MSZP 23-án összefogott saját magával, annak rendje és módja szerint zsebbe leosztották a bejutó helyeket, mert ugye Szanyiéknak kell az európai szék. S úgy rugdossák az öngólokat, mint Devecseri amszterdami karrierje csúcsán, közben Orbán már kivezényelte a Kínában megigényelt magyar állampolgárságot megkapó embereket is.

Az MSZP kompromisszumra képtelen, fideszes elvek mentén (újjá)szerveződött párt, amelynek tagjai olyan szépen, tehetségesen alakítják az Orbán által rájuk osztott balfasz szerepet, mint Budai elszámoltatási és dinnyeügyi biztos a tisztességes emberét. Az most mellékes, hogy közben a gatyáig leszegényedettek kajáért állnak sorban 23-án is. Kunhalmi Ágnes (MSZP) meg vörös fejjel toporzékolja, hogy húzzál már Feri, az a szék Szanyiéknak lett elkészítve... A Fidesz Feritől fél, rajtatok legfeljebb jót röhög...

· 2 trackback

Szoknyás felsőoktatás

2013.10.03. 16:37 | Laodumin | 228 komment

A Kaposvári Egyetem divatdiktátor-rektora öltözködési szabályokat fogalmazott meg a hallgatóknak és az oktatóknak. És holnaptól 1931-et írunk. Vagy 1897-et. A kiszebáb égetést meg felváltja a liberálisok égetése: a szoknyában, sminkben flangáló nagykorú állampolgárokat kikötik egy magasabb deszkához, aztán nemzeti leányanyák, csecsükön lógó gyerekeikkel (mert akkor ugye a diákhitel egy részét, pontosabban egyetlen félévét állja az állam, ha szülnek) meggyújtják őket; a rövid nadrágos grunge urakra köveket kötnek a nemzeti csizmában ugráló nemzeti legények, aztán uccu őket a vízbe. Punkok nem kellenek az egyetemre, sem roadiek!

Mert a nemzeti egyetemek szörnyűséges helyzetéért felelős Fideszes oktatáspolitika szerint ezzel lehet javítani a szellemi színvonalon. Tehát egyetemen tanuló felnőtt állampolgároknak elő kívánja írni egy személyben a tisztelt rektor úr, hogy mi minősül büdös parfümnek, vagy nem megfelelő öltözéknek. Ebből az emberből egyszer államtitkár lesz!! 2014-ben, nem 1931-ben, vagy 1897-ben.

Az egyetemeken tanulók szellemi fejlődését még véletlenül sem befolyásolja, a Fidesz kormányzat alatt többször előforduló szénhelyzet, amikor az egyetemek kénytelenek bezárni. Most már rendszeresen. Nem, nem. Az öltözék, na az befolyásolja. Azt most nézzük el, hogy a híresen drogos hippimozgalmak tagjai félájult állapotukban is, félfejjel a budiba hajolva, összehányt ruhával jobb oktatáspolitikát lennének képesek összeböfögni, mint a Fideszes urak; hát még amikor a Lennon utódok józanok voltak, na akkor még Nixon is összecsinálta magát. De tessék művelnie magát rektor úr! Még a Hairben vonagló ifjak is különb disszertációt tudtak összerakni, nem is beszélve Ginsbergékről, mint schmitt alias pali. Vagy maga. No mindegy, az egyetemi mozgalmak minket, magyarokat nem érintenek.

Hadd kérdezzem meg: vajh mikor fog rektor úr fellépni az egyetemén is jelenlévő nyíltan rasszista hölgyekkel/urakkal szemben? Vagy azt szabad, ha jó ruhában vannak?

· 3 trackback

Mégsem volt forradalom, nem mozog a föld

2013.09.17. 19:42 | Laodumin | Szólj hozzá!

Orbán Viktor bejelentette, hogy a forradalom rendkívül "dubiózus kifejezés, amellyel csínján kell bánni", és, hogy ők, mármint Orbán Viktor nem aposztrofálta forradalomnak a 2/3-ot.

Természetesen az egy mellékes tény, hogy a 2010-es választási győzelem alkalmával előbújó alzheimeres éti csigák is élénken emlékeznek arra a győzedelmes napra, amikor Orbán Viktor letette forradalmi alkotmánynak (alias Alapörvény) nevezett moslékos bödönét a Parlament elé. Orbán Viktor és pártja módszeresen, akaratlagosan élt vissza a forradalom fogalmával, hogy a vele egyet nem értőket folyamatos rettegésben tartsa. A forradalom orbáni értelmezése lerabolt nyugdíj milliárdokat tüntetett el a süllyesztőben; és ne felejtsük el megemlíteni, hogy kamera és mikrofonállvány elé engedte Selmeczi Gabriellát; Matolcsyt meg számológép nélkül rugdosta fontos pozícióba.

Orbán Viktor forradalma tudatosan le akart számolni Nagy Imre szellemével, '56 örökségével, és a modern európai jogállamiság eszményeivel. Még a vizeink legmélyén úszó hallássérült pontyaink is ellátogathattak Kerényi Imre Apostolok cselekedetei, avagy Fideszék forradalmi ellenzéke című kiállításra; de most talán Galilei szelleme is visszatért, s Orbán színvallása után szomorúan konstatálhatta, hogy: mégsem mozog a föld, azaz mégsem volt forradalom.

Mert hiszen ezt az egész NER nevű nemzeti miteszert a forradalom növesztette Európa szabad orcájára. És akkor most kiderül, hogy itt nem paradigmaváltás volt, hanem 3 évig tartó szabad rablás forradalom címén.

Nokiás dobozba tízmillió fér el. A Ner rendszerben tízmilliárdok. Na ez a tény forradalmi!

Az ellenzék és a fél Robin Hood

2013.09.10. 12:13 | Laodumin | 18 komment

A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció nem köt, mert nem köthet választási szövetséget Orbán Viktor baloldali ellenzékével. Az Orbán lagzin szellemükben jelenlévő szocialisták személyesen Orbán Viktorral és rendszerével, ideológiájának minden förtelmével lepaktáltak; teljesen hátat fordítottak a korábbi alkotmányos berendezkedésnek; nyilvánvaló szerepüket magukra öltve, saját egzisztenciájukat és pénztárcájuk vastagságát féltve mélyen bedőlve kínálják fel magukat a NER papjainak.

És akkor nyíltan szembemennek a többségi társadalom akaratával, amikor bornírt szerepükkel legitimizálják a 2014 után következő 3. Orbán kormány politikáját: színházfosztogató pribékeknek, stadionban nevelt széljobbos őrülteknek lökik oda az országot; egy olyan áldemokrata társaságnak, amelyik a színfalak mögött összekacsint a radikálisokkal; amelyik köztörvényes bűnözőket alkalmaz állami pénzen, hogy imádott székházaikat megvédjék; amelyik orvosokat, diákokat, pedagógusokat, kétkezi munkásokat félemlít meg, és üldöz el itthonról.

Mesterházy és Bajnai paktumával kapitalista öltönybe bújt félkommunistáknak ad felhatalmazást arra, hogy folytassák az ország lassú szellemi elsorvasztását; egy olyan NER-nek a megmaradását, ahol a közeljövőben még a boszorkányperek sem jelentének túlzott meglepetést. A teljes ellenzéki összefogás elutasítása hosszú időre bebetonozhatja Orbán hatalmát, aki politikai vándorlásával régen túllépett a jobboldaliságon, a konzervatív értékrenden, a liberalizmuson; létrehozta a maga feudális királyságát.

Van az a bizonyos vicc a "fél Robin Hoodról", ami Orbán Viktorra határozottan igaz: mert "a fél Robin Hood" addig eljutott, hogy lopjon, addig viszont már nem, hogy a szegények között szét is ossza. És, hogy mennyire "fél" még ez a Robin Hood: attól lop, akit éppen ér, legföljebb annak a zsebét tömi meg, aki többet ígér. Ki tudja mit ígért Bajnai és Mesterházy!

(Minden félreértés elkerülése végett: a Jobbik nem demokratikus párt, nincsen helyük a politikai életben; '45-ben főbe lőtte magát ez az aljas ideológia, szót se róla! Itt a magukat demokratikusnak valló erőkről van szó; a kritika nekik szól, és ezután is nekik fog szólni!)   

Amikor Kósa ötletel

2013.09.05. 06:07 | Laodumin | Szólj hozzá!

Kósa polgármester úr verbális intelmeivel kellene megnyitnunk az Encyclopedia Hungarica avagy szennyvízszagú gondolatok a Fidesz pincéjéből elnevezésű, tudományos igényességgel megfogalmazott kötetünket. Mert személyében megtestesül a fideszizmus primitív középszerűsége: teljes mértékben ignorálja a szakmaiságot, a hozzáértést, s nem utolsósorban a józan észt.

Azt még el lehetett nézni, hogy Cipollát megszégyenítő varázserővel bedöntötte az euró-forint árfolyamot, mondván ezek után hátha elküldi egész intelligenciahányadosát valami Fideszes jógatanfolyamra, és megtanulja, hogy a futballistenek dicsőítésén kívül ne nyissa ki a száját semmilyen szakmaiságot vagy józan észt igénylő kérdésben; legföljebb a debreceni stadion műanyagülőkéjén egy zacskó jól megsózott szotyoládé társaságában.

De nem. Kósa úr, aki nem mellesleg a Wall Street-i tőzsde cowboyok kötelező tananyaga, mióta egy mondattal képes volt bedönteni a forintot (és kishíján elszállt a piac), kényszert érzett arra, hogy oktatáspolitikai eligazításban részesítsen ideológiailag elkötelezettnek vélt igazgatókat, tanárokat és persze az ideológiára egyébként köpő, csak a drágán vásárolt tankönyvek megérkezéséről álmodó szülőket.

Nos, itt van Kósa úr, az Encyclopedia Hungarica bevezetőjének fogalmazója. Oktatáspolitikai ars poeticája szerint "a jó gyereket ütni kell"… Vagy egykori párttársához hasonlóan találni kell egy olyan komondort, akin a kölök át tud esni. Mégpedig vak komondort.

Na, hát ez a túláradó keresztényi szellem (Engedjétek hozzám jőni a gyermekeket!) és a vállalhatatlanul primitív tökéletes találkozása; egyszerűbben Fideszizmus. Aztán meg ugye azt is közölte, hogy mostantól, amit ők mondanak, az bizony parancs! Mert a többi között ő szakmailag kompetensnek érzi magát, hogy ideológiától nem mentes parancsokat osztogasson.

Pedig, hadd tegyem hozzá a gyerekek ütéséről szóló magvas gondolatokat, még a Nyíregyházi Állatparkban tartott gorillák, de még piros seggű bambán bámuló társaik is három evolúciós szakasszal ezelőtt elvetették; hiszen bár nekik a banánszerzésen kívül egyéb kötelességük nincsen, mégis hamarabb elsajátították a nevelés 21. századi fortélyait, mint Kósa úr. S e tény minősíti leginkább az említettek kvalitásbeli és evolúciós lehetőségeik közötti óriási különbséget. És ha már parancs: remélem nem arra gondolt, hogy a hittanra és erkölcstanra utalt (egyébként feltehetőleg baloldali) vásottak fejébe a tanárokkal ütteti be Kósa a Fidesz mórest. Mert arra ott van a kiírható komondortender lehetősége. Bár ez még csak egy Kós(z)a ötlet.

Ellenzéki paródia

2013.09.02. 17:51 | Laodumin | 21 komment

Orbán Viktor ellenzéke (Bajnai és Mesterházy megállapodását követően) állandó tagsági belépőt váltott a Fidesz Parlament toalettjére, ahol az üres budiguriga cseréjén kívül egyéb konstruktív feladatra nem lesz lehetőségük. A formálódó választási listák kapcsán elmondható: nem nagy baj.

Bajnai a Szigetvári-féle banda instrukciói mellett igyekezett felépíteni politikai külcsínét, retorikai szótárát alázatosan bővítette, míg Mesterházy kihasználva az ellenzéki semmittevés (amelyet szokás MSZP reformnak becézni) örömeit, magába szívta Orbán Viktor jogbölcseleti, jogállami alapelveit, cezaromániájának édeskés esszenciáját. Az ellenzéki erők megfeledkeznek arról a nagyon egyszerű tényről, hogy sem Bajnai, sem Mesterházy nem képes választást nyerni. Orbán tud, még egy az általános műveltség szintjét megütni képtelen arrogáns, pöffeszkedő, hepciáskodó társasággal is; de még a hárommilliárd évvel ezelőtt a Marson onanizáló gombaspórák és egysejtűek leszármazottjaival is. Kormányozni lehet, hogy nem tud, de választást azt tud nyerni.

Mesterházy a 2010-ben elzavart hatalmukat féltő társasággal támad, akiket a Fidesz sejtraktárából előkapott jelentéktelen vésztartalékok is könnyedén elzavartak. Ezt pedig nem lehet rákenni Gyurcsányra: hiszen, még a helyi politikából is lazán kiszorultak a baloldali kriptalakók.

Egy, a hatalmát pénzzel és egyéb eszközökkel bebiztosító miniszterelnök mellett kár erre az ellenzéki összefogásra pénzt és energiát fordítani, ugyanis az a napokban kiderült, hogy, ha a jövedelmező pozíciókról van szó, akkor akár arra is hajlandó az ellenzék, hogy a következő választások után megelégedjen a Parlament toalettjében betöltött szerepével is! A választók többsége nem csak Orbán Viktort kívánja elzavarni, de azt az arrogáns, hepciáskodó bagázst is, akik a hatalmukkal bármikor, gátlástalanul visszaélnek. Ha már a megegyezés ennyire sutára sikeredett (lévén hiúsági kérdéssé degradálták a miniszterelnök személyét), képzelhető, micsoda hatalmi játszmák folyhatnának egy esetleges kormányzás esetén a háttérben. Ez a két párt semmiben sem másabb, mint Orbán Viktor Fidesze.

Amíg még van idő, tessenek szívesek hátrébb lépni, és kitágítani a megegyezést minden demokratikus ellenzéki erővel!

· 2 trackback

Románia és Orbánia

2013.08.13. 00:02 | Laodumin | 35 komment

Köztudott volt, hogy a külhoni polgárok szavazati jogának megadása elszabadítja a határokon átívelő nemzeti szarkeverő versenyt, és egyre gyakrabban fognak feltűnni a szavazatokért marakodó politikusnak nevezett nemzeti hiénák a szomszédos országokban. Félreértés ne essék: addig testvér a külhoni magyar, amíg pogány bálványként dicsőíti a Semjén ülepe alá tenyésztett keresztény lovat vagy önként és dalolva részt vesz a magyar popikon (egyébként ufonauta) részvételével havonta megrendezett Fidesz Pride-on.

Orbán Viktor (Emese zabigyerekének, Álmos vezér féltestvérének ükunokájának másik balkézről való gyerekének egyenes ági leszármazottja; és az össznépi magyar reinkarnációs lista élén álló örökké jelenvaló) erdélyi utazásai kétséget kizáróan Kőrösi bácsi élménybeszámolóival vetekszenek, hatását tekintve azonban messze túlszárnyalhatják. Orbán Viktor az erdélyi magyarság első számú gyűlölője (Vona nevezetű kisöccsét most tegyük félre, mint Morvai asszony a józan ítélőképességét), ugyanis szinte hihetetlen, hogy egy alapvetően szabad világban igyekszik egymásnak uszítani románt és magyart. Azokkal a magyarokkal igyekszik kitolni, akiket még Ceausescuék sem tudtak teljesen megtörni, tehát bízom abban, hogy Orbán rosszindulatú hepciáskodásán hamarosan túlteszik magukat.

Ha Basescun múlik, akkor ez biztosra vehető, aki nagyon helyesen igyekszik kivenni Orbánék kezéből a gyeplőt. Mindenesetre nekünk olyan vezetőnk jutott, aki szívesen beleavatkozik egyébként baráti országok belügyeibe, levezényli az ottani kisebbségpolitikát, és adott esetben teremt ott is százmillió munkahelyet.

A Fidesz erdélyi terjeszkedésének és autonómia követelésének egyetlen célja van: lehetőség szerint bezsebelni a szavazatokat; és megfelelő, még kiaknázatlan földterületeket szétosztani a kiskirályoknak, lerabolni a magánnyugdíjpénztárakat, beletenyerelni a trafikbizniszbe, és persze új építési lehetőségeket biztosítani közgépéknek. Ennyire nemzeti a mi hiénánk. 

Ózdi Waterworld

2013.08.07. 06:03 | Laodumin | 118 komment

A magyar kormány ózdi tagozata illeszkedve Orbán miniszterelnök úr turisztikai, mezőgazdasági és szociálpolitikai elvárásaihoz, higiéniai illetve egészségügyi szabadságharcot hirdetett, amelynek keretén belül csökkentették (helyenként kiiktatták) a közkutak kapacitását.

Ha esetleg sikerülne kiterjeszteni országosan is ezt az elképzelést, aggodalmamnak szeretnék hangot adni, ugyanis víz híján félő, hogy a kormányban helyet foglaló Fideszesek és az ő szellemi kényeztetésükre fogadott, adókon hizlalt szellemi inkontinenciák képtelenek lesznek egy-egy elejtett mondat után tisztességesen szájat mosni. Mivel közeledik a választás, nyilván az ő esetükben a víz nem higiéniai, mint inkább pilátusi szükség. Másfelől az arab országokban régóta létező találmány az ún. oázis, amely a sivatagi népeket látja el vízzel, és még az aktuális beduinvezér is odasiet, ha a szükség úgy hozza. Tudniillik más nincsen. Ahogy néhány ózdinak sincsen más a kutakon kívül ebben a 21. századi gazdasági sivatagban, a "jobban teljesítő" Magyarországon.

A döntéshozók klimatizált helyiségben, nyilván ásványvizes pet palackok mellett vezették be ezt a jellemzően Fideszes logikát követő egészségügyi határozatot; nyíltan hadba szállva a higiéniával! Mert Magyarország a továbbiakban a 18. századi baktériumok országa kíván lenni, akarom mondani "vissza kell állítani az 1945 előtti állapotokat." Ez kétségkívül sikerült.

Arról nem is beszélve, hogy Ózdon (is) egyszerűbb a mély szegénységben élőkön spórolni, akik pancsolásaikkal valóságos strandhangulatot varázsoltak maguk köré, megrövidítve ezzel a Fidesz Városi Ózdi Strandot.

Hadd tegyek egy javaslatot, ha már a vízzel akarnak spórolni: ha a Fidesz szellemi csapját szűkítenék, egyrészt biztosan nem a vízen kellene spórolni; másrészt talán megélnénk, hogy a kutak üzembe vannak helyezve, hogy azok a kevesek, akik mégis inkább mosakodnának, akadálytalanul megtehessék. (Miközben, a halászgatyában plebejust játszó vezér egyik családtagjára kiírták a pályázatot, és a Közgép ott is nyert. Koccintsunk kútvízzel!)

· 2 trackback

Pride gyerkőcök a Jobbik célkeresztjében

2013.07.15. 16:18 | Laodumin | 58 komment

A Jobbik feljelentést tett azok ellen a szülők ellen, akik gyermekeikkel együtt felvonultak a Pride-on; mondván gyermeküket veszélyeztették egyébként toleranciát hirdető magatartásukkal. Noha a Jobbik szellemi(?) páholyából kiszabadult gárdaavatáson számtalan olyan szülőt is fel lehetett fedezni, akik a nyíltan rasszista, a világ minden élő sejtje ellen háborút hirdető sokaságot fejlődésben lévő gyermekükkel gyarapították.

A Fidesz Pride-ra (értsd békemenet) meg kivezényelték az összes nagycsaládost, a gyermekeik kezébe viktorfejes nyalókát nyomtak, a vattacukor Kövér bajszából készült, és volt még Twitter Deutschtomis fülbevaló is, sőt autogramot adott a kopasz ufonauta a kíváncsi kölköknek. (Ha ezeket nem is, egy Viktor önarcképet mégis kaphattak: kínzás!)

A gimis végzősök pedig kaptak egy alaptörvényt, ami szinte bizonyos, hogy a szellemi fejlődésüket csak azért nem károsította, mert könnyű szakadásának köszönhetően wc papír, és gyújtós helyett nyugodtan felhasználható. Ahogyan persze az sem veti vissza a gyermekek szellemi fejlődését, hogy a miskolci jobbikosok nemes egyszerűséggel levágták a városszéli putrit a közüzemi cuccokról, ahol véletlenül tartózkodnak nagycsaládosok is... A víz meg a villany minek a gyereknek!

Vagy a gyermekek szellemi fejlődését az sem veti vissza, ha kisiskolások és szüleik előtt "nagymagyarpofával" kiabálja a polgármester úr, hogy a liberálisok, meg a buzik nem ide valók. Mármint az országba.

A tolerancia a Jobbik szerint bűn, a feminizmus bűn (biztos nem állt fel a pártban néhány embernek a Szex és New York Samanthájára), és valahogy hasonló sületlenségek hangoztatása után döntött úgy egy bizonyos norvég mészáros, hogy egy bizonyos szigeten kölyköket öl halomra. Nevet csak azért sem írok, az illető urak biztosan felismerik, a normális ember meg felejtse el...

És jobb lenne elfelejteni ezeket a labdaként pattogó, piros orr nélkül gálázó bohócokat, akik demokráciánk omladozó porondján egyensúlyoznak. Essenek le onnan kedves jobbikosok, a gyermekek érdekében minél előbb!

Tavares nem továris

2013.07.03. 05:32 | Laodumin | 280 komment

Van az a nagyon híres jelenet, amikor Hruscsov a cipőjével csapkodja az asztalt az ENSZ-ben... Nem lennék meglepődve azon, ha ugyanaz a lábbeli előkerülne egy zártkörű Fideszes "gyerekek ennek a Tavares zöld embernek adjunk valahol trafikot csak fogja be a pofáját" rendezvényen, Orbán Viktor kezében.

A 2/3-os trafik demokráciának hivatalban lévő tulajdonosa (értsd miniszterelnök) olyan arrogánsan, oktondi pocok módjára nyilvánult meg az Európai Parlament meghallgatásán, hogy azon a trafikot nem kapó jelentős többség nyilvánvalóan felháborodott. A Szájer-Orbán duó szájából mérges áradatként kifolyó kommunista szlogenek, melyek szerint ők a magyarság egészét, minden velük egyetértőt képviselnek szemben a kapitalista világrenddel, megidézték a legsötétebb bolsevik szellemeket. Csak egy diktátor vagy legalább egy király képviselheti egy személyben a magyarságot, egyébként legföljebb a hülyeséget, de ezen gyorsan lépjünk is túl. De, ha már Orbán Viktor az egész magyarságot képviseli (mint tette azt Kádár- minek csinált miniszterelnök úr rendszerváltást?), akkor az Európai Parlamentben ülő képviselők ki a jó édesanyámat?

Szájer úr az Európai Unió processzusát nemes egyszerűséggel Sztálin koncepciós pereihez hasonlította, aztán eszébe jutott feleségének itthoni beosztása, kinevezésének körülményei és gyorsan visszaült a helyére. Aztán Morvai asszony valami kolonyos táblát lóbált, aztán neki meg eszébe jutott a fizetése, mégsem maradt csendben.

Orbán miniszterelnök úr közben kijelentette, mivel itt ők illetve Ő van kisebbségben, biztos benne, hogy megszavazzák a Tavares jelentést... Azért ilyen gyönyörűen senkinek nem nyalhat vissza a trafikban árult fagylalt: kérem szépen, ez az úriember 2/3-ot kapott, s ezt eddig állandóan belevágta az ellenzék pofájába, vagy az aktuális doktor köztársasági elnök úr öltönyébe (jobb ha aláírod)... Csak jelzem, Orbán Viktor erőpolitizálást csinált ("nehogy a kisebbség uralkodjon a többségen" minusz KDNP) és bizony a Tavares jelentés kapcsán szembetalálta magát az erővel... Tudniillik ott ők, illetve Ő van kisebbségben, tehát kéretik leülni, "nehogy már a hangos kisebbség dirigáljon a békés többségnek." A békés többség pedig nem kér a trafik demokráciából!